Kapitulli i katërt: FAKTE – ARGUMENTE - DËSHMI

MBETËM PA IDEOLOGUN E NACIONALIZMIT SHQIPTAR DHE MËSUESIN E ATDHEDASHURISË 1948
PSE SHPIFET ABDI BALETA –IDEOLOGU I NACIONALIZMIT SHQIPTAR 1919
SI U BËNË PËRGATITJET PËR FORMIMIN E USHTRISË SË REPUBLIKËS SË KOSOVËS 1844
PSE PO RREJNË DHE PO SHPIFIN SYLEJMAN SELIMI DHE NUHI BYTYÇI 2289
MARRËVESHJA E TIRANËS, E NËNTORIT TË VITIT 1998, NË MES SHTABIT TË HALIL BICES DHE SHTABIT TË XHAVIT HALITIT, KOMPLOT KUNDËR FARK-UT 2019
USHTARAKËT SHQIPTARË QË JETOJNË NË EVROPËN PERËNDIMORE, ANALIZUAN RRJEDHËN E NGJARJEVE NË TOKAT SHQIPTARE 2001
KOSOVA DHE SHQIPTARIA DO TË KRENOHEN ME VEPREN E MADHE TË AZIZ ZHILIVODËS DHE AHMET KRASNIQIT 1839
SI U BËNË PËRGATITJET PËR LUFTË TË ARMATOSUR NË RRAFSHIN E DUKAGJINIT 1991-1999 1874
POPULLI YNË GJITHNJË KA ËNDËRRUAR TA KETË USHTRINË E VET 1821
ZONJA ANA DE LELIO NUK MUND TË JETË MBI LIGJIN 1896
PËRGJIGJE NË ,,REAGIMIN” E LULZIM BERISHËS: ,,SHPIFJE DHE ÇMENDURI TË SHEFQET JASHARIT” 1841
METUSH KRASNIQI BURRË I FORTË I SHQIPTARISË 2075
LETËR NGUSHËLLIMI FAMILJES SË BARDHYL AJETIT 1939
MUSA HOTI BURRË I FORTË I SHQIPTARISË, DO TË JETË PËRHERË I PAHARRUESHËM NË KUJTESËN E SHQIPTARËVE PËR TRIMËRINË E TIJ TË PASHOQ 1977
NJË LUTJE PËR AJSHE GËRVALLËN, NËNËN E NËNAVE SHQIPTARE 1939
VËREJTJE NDAJ LIBRIT TË SELATIN NOVOSELES “KOSOVA ‘68” 1902
LETËR E HAPUR KRYEMINISTRIT TË SHQIPËRISË, DR. SALI BERISHA 1901
LDK-JA DUHET TË BËJË ALEANCË ME PAKICAT KOMBËTARE PËR T’I KRIJUAR INSTITUCIONET SHTETËRORE TË KOSOVËS 1780
PSE DHE KUSH E SHPIFI AHMET KRASNIQIN 1959
LETËR E HAPUR NAZIM BLLACËS 1914
LUTJE-KËRKESË ORGANEVE SHTETËRORE TË FEDERATËS ZVICERANE DHE ORGANEVE SHTETËRORE TË KANTONIT TË NEUCHÂTELIT 1778
LETËR E HAPUR 1880
LETËR E HAPUR 2 1849
KONCEPTE PËR HUMOR DHE SATIR 1880
KUSHTET 1966