KRIMINELËT JANË TË HUMBUR, PËRFUNDIM I KEQ PO I PRET

Armiqtë e kombit tonë, edhe pse janë të vetdijshëm se koha po punonë për ne, edhe pse po e kuptojnë se faktori shqiptar në Gadishullin Ilirik do të luajë rolin kryesor në një të afërme jo të largët, ata i kanë shumfishuar forcat që të na godasin me të gjitha mjetet që mund t’i vënë në veprim, që sëpaku të na pengojnë, që rruga deri në realizimin e synimeve tona të jetë sa më e gjatë dhe shumë e mundishme. Fatkeqësisht edhe pas çlirimit të Kosovës çetnikët e Beogradit po i shfrytëzojnë mbeturinat e shoqërisë shqiptare, nanoistët e gjorë, për t’u ndihëmuar në realizimin e skenarit të ndyrë antishqiptarë, për ta bindur botën në kopallat e tyre të vjetra se “shqiptarët janë popull jo shtetfrmues”. Siç dihet serbo-grekët dhe aleatët e tyre qysh kur ia vunë flakën Shqipërisë nepërmjetë bajraktarëve të farës ruse dhe kriminelëve të kuq me të ashtuquajturin “revolucion i vonuar demokratik” më 1997, realizuan gjysmën e skenarit dhe e bindën një pjesë të opinionit botëror në shpifjet e tyre se ne shqiptarët “nuk dimë të mbajmë shtet”, se ne shqiptarët “jemi destabilizues të Ballkanit” dhe shpifje tjera të ngjajshme. Fatmirësisht pjesa e dytë e skenakit u mbet e pa realizuar, në saje të ndihmës së të Madhit Zot që i detyroi SHBA-të dhe aleatët e saj, për t’i bënë pluhur dhe hi skenarët antishqiptarë të serbo-ruso-grekëve dhe aleatëve të tyre, kur me forcën e tyre të përbashkët NATO-n na e çliruan Kosovën. Populli ynë me pjekurinë e tij të lartë politike dhe atdhedashurinë e flaktë e habiti botën, kur mbrenda një kohe të shkurtër u kthye në vatrat e shkrumbuara dhe të plaçkitura nga kriminelët serb. Fatmirësisht serbo-ruso-grekët dështuan, por përpjekjet e tyre për realizimin e skenarit të tyre të pa kryer i shumëfishuan, duke i vënë në veprim bishtat e tyre që i kishin lënë të paprekur në subjektet shqiptare, politiko-ushtarake. Veçmas u treguan të suksesshëm dhe të fuqishëm, siq ishin edhe gjatë luftës, bishtat e tyre që i kishin futur në strukturat udhëheqëse të UÇK-së. Mënyra, vendi, dhe koha e formimit të Qeverisë së Thaçit dhe veprimtarija e saj në Kosovën e çliruar, ua hapi rrugën bishtave serb në Kosovë të punojnë pa pengesë në realizimin e skenarit serb për ta bindur botën se “shqiptarët nuk janë të aftë as të bëjnë dhe as të mbajnë shtet”. Uzurpimet, kërcnimet dhe vrasjet që i bënë dhe po i bëjnë pehlivanat e Nanosit dhe argatët e tyre në Kosovën e çliruar, është ndihma dhe përkrahja më e fortë që po i bëhet Beogradit, Moskves dhe Athinës, nga bajraktarët e farës ruse, shqipfolës, që u ëshë bërë ndonjëherë më parë. Pra, ndihma e pehlivanave të Nanosit dhe argatëve të tyre është shumëfish më e madhe se ndihma dhe përkrahja që u është bërë këtyre qendrave antishqiptare nga vetë “babai” i farës ruse Enver Hoxha dhe kukullat serbe që qenë vënë në Kosovë nga Beogradi gjatë sundimit të tyre.

Kryekriminelët po mendojnë se pasuria e fituar me anë të krimeve politike dhe të krimeve ekonomike do t’i bëjnë të fuqishëm dhe të pa prekshëm, por siç po shihet kanë gabuar rëndë.

Tentimi i fundit i pehlivanave të Nanaosit për t’i sjallur Kosovës njërën ndër tragjeditë më të rënda pas luftës, që kishin për qëllim vrasjen e kolonel Tahir Zemës, njërit ndër komandantët më të suksesshëm të UÇK-së, tregon se bajraktarët e farës ruse dhe shërbëtorët e tyre, që po luajnë rolin e ushëheqësve të subjekteve politike dhe shtetërore të Kosovës, janë në fazën e fundit të çmendurisë, sepse e kanë të qartë se krimet e tyre që i bënë para luftës, gjatë luftës dhe pas luftës janë të zbuluara, dhe se nuk do të shkojë shumë larg kur policia do të jetë e detyruar t’i arrestojë për të dhënë llogari për krimet e bëra. Dihet se kriminelët janë pa shpirt dhe pa zemër, por kriminelët e kuq shqiptarë po tregojnë edhe një veti të veçanë. Me siguri, kjo veti e veçantë e tyre, është krijuar nga përdorimi i gjatë i egjrës komuniste, prandaj mënyra se si po i bëjnë krimet po tregohën se janë shumë të lig dhe të marrë. Mjafton të përmendet rasti i fundit, kur planifikuan t’i vrasin me dhjetëra njerëz, gra, fëmijë, qytetarë të pafajshëm, vetëm për të realizuar një vrasje, që bajraktarët e farës ruse dhe shërbëtorët e tyre t’i gëzonin, që në atë krimë kundër njerëzimit të gjente vdekjen Tahir Zemaj, një burrë i fortë i shqiptarisë, që i pari ua dha hakun e merituar hordhive serbe në Logjë e gjetiu. Kryekriminelët po mendojnë se pasuria e fituar me anë të krimeve politike dhe krimeve ekonomike do t’i bëjë të fuqishëm dhe të paprekshëm, por siç po shifet kanë gabuar rënd. Ishin llumperproletarë dhe ashtu do të mbesin. Pasurinë e vjedhur dhe të uzurpuar do t’ua marrim(nacionalizojmë). Do të mbesin edhe pa pozita udhëheqëse, ashtu siç mbeti “babai i farës ruse”Qosja. Këtë radhë qytetarët e Republikës së Kosovës në zgjedhjet lokale nuk do të kenë mëshirë ndaj nanoistëve dhe neostalinistëve, që po mundohën për ta destabilizuar Kosovën, që po punojnë për interesa të huaje dhe për interesa personale e klanore, duke i shkelur interesat madhore kombëtare. Por këto mbeturina të shoqërisë shqiptare, prapëseprapë, kanë fat se ne nacionaldemokratët kemi mëshirë. Do t’u sigurojmë mbrojtje sociale. Mos t’i frigohen pleqërisë, nuk do t’i lëmë të lypin rrugëve. Do t’i vëmë në shtëpi të pleqëve, se jemi të sigurtë se as fëmijët dhe as farefisi nuk do të kujdesen për ta kur t’u dalin në shesh të gjitha të ligat që ia bënë Kosovës, kur të dalin në shesh të gjitha krimet dhe të zezat që ua bënë shqiptarëve.

Një këshillë për kriminelë që vrasin pas shpine

Këshilla e fundit për kriminelët : Ju kriminel të vegjël, ju doras të mjerë, ju qytetarë anonim me emra shqiptarë, që ua ka pirë sorra mendtë dhe asgjë nuk po kuptoni se në dorë të kujt keni rënë. Mos u bëni të marrë, se vrasja dhe krimi në as një mënyrë nuk mund të quhën “vepër patriotike”. Vrasja është krim. Ai që vranë njerëz pa hak, ai që vranë njerëz pas shpine, ai që vret njerëz me para, nuk është njeri, ai është më i keq se bisha e e gër, ai është kriminel! Mos harroni se populli na mëson nga përvoja e tij se “gjaku nuk humbet”. Pra, një ditë, heret a vonë, do të zbulohën të gjitha vrasjet, do të zbulohen të gjitha krimet! Populli ynë është human dhe zemërgjërë! Ai për hirë të Zotit për ta forcuar Kosovën i fali më tepër se 1000 gjaqe, kur ishte koha t’i bashkojmë forcat, kur erdhi momenti për t’i bashkuar radhët, se donim t’i këpusim prangat e robërisë! Kosova sot është çliruar në saje të mundit të madh të shumë gjeneratave. Por, Kosova sot, e ka edhe një betejë shumë të rëndësishme. Ka mbetur beteja përfundimtare për të realizuar pavarësinë e Kosovës. Dhe pastaj me zgjuarsi dhe me punë të mbarë do t’i realizojmë edhe shumë synime tjera madhore. Ju, kriminel të vegjël, ju doras të mjerë, pendohuni sa më parë për krimet që i bëtë! Juve ju mashtruan kriminelët e mëdhenj, që luajtën rolin e “udhëheqësit ushtarak” apo të “ushëheqësit partiak”. Pranimi i fajit para organeve gjyqësore merret si rrethanë lehtësuese, kur ju shqiptohen denimet, por pranimi i fajit edhe me ligjet e Kanunit do të merret si rrethanë lehtësue. Prandaj, sa më parë të paraqiteni në organet e policisë për t’i treguar krimet që i bëtë ju apo të afërmit e tuaj. Merrnie shembull Daut Haradinajn, i cili vullnetarisht u paraqit në organet e hetusisë për të treguar se si u vranë katër ushtarë të UÇK-së, dhe kush i vrau ata. Po qe se ia doni të mirën Kosovës, po qe se ua doni të mirën fëmijëve tuaj dhe të dashurëve tuaj, lajmërohuni sa më parë në organet hetimore, apo në organet e policisë për ta paraqitur krimin që e bëtë ju, apo shokët tuaj. Popully ynë ka zemër të madhe, ai do t’ua fal fajin, se e din se “shtisi ëshë më fajtor së bërsi” se e di se juve kriminelët e mëdhenjë u kanë mashtruar, përndryshe, po qe se nuk lajmëroheni vetë, por hetimet e policisë do të zbulojnë krimin e juaj, juve nuk do t’u falet kurrën e kurrës faji i krimit. Edhe kur ta kryeni dënimin Kanuni i Lekë Dukagjinit do t’ju dënojë edhe njëherë. Juve dhe familjet e juaja do t’ju leqitim. Edhe kur të vdisni nuk do t’ju lëmë në varreza të qytetarëve. Varri i juaj do të jetë i mallkuar dikund nepër përrpcka dhe moqale. Po ju kriminel të mëdhenj, çka po pritni. Vranie veten më së miri ju bjen. Për ju nuk ka falje! Ju nuk meritoni mëshirë. Juve ju pretë mallkimi i Zotit dhe i popullit! Ju jeni farë e djallit të mallkuar! Ju jeni zogj shkau!Ju jeni tharmi i të gjitha të ligave që e gjetën popullin tonë! Ju njohim shumë mirë se kush jeni! Me emra dhe mbiemra të plotë ju njohim! Koha e juaj po i afrohet perëndimit! Ju jeni të mbaruar! Ju jeni coftina! Kundërmoni erë coftine, edhe pse vesheni me rrobe të reja, edhe pse veni krovata kuq e zi, edhe pse flisni për patriotizëm, edhe pse me plot gojën folni për pavarësinë e Kosaovës, edhe pse flisni për dëshmorët e kombit, edhe pse flisni për familjet e të masakruarëve dhe invalidët e luftës, ju jeni kryekriminelë! Ju jeni ata që e keni krijuar Qendrën e Krimit në Kosovë, ju jeni ata që e keni krijuar mafinë politike dhe ekonomike në Kosovë! Ju jeni vazalët e Nanosit, ju jeni sëbashku me Nanosin shërbëtorët e Athinës, Beogradit dhe Moskvës! Ju jeni “njerëz” të vdekur për së gjalli!

Botuar :”Bota sot”, më 9 gusht 2002

Loading