KRIMINELËT JANË TË HUMBUR, PËRFUNDIM I KEQ PO I PRET

Shkruan : Shefqet JASHARI-STROFCI

Armiqët e kombit tonë edhe pse janë të vetdijshëm se koha po punonë për ne, edhe pse po e kuptojnë se faktori shqiptar në Gadishullin Ilirik do të luaj rolin kryesor në një të afërme jo të largët, ata i kanë shumfishuar forcat që të na godasin me të gjitha mjetet që mund t’i vejnë në veprim, që sëpaku të na pengojnë, që rruga deri në realizimin e synimeve tona të jetë sa më e gjatë dhe shumë e mundishme.

Fatkeqësishtë edhe pas çlirimit të Kosovës çetnikët e Beogradit po i shfrytëzojnë mbeturinat e shoqërisë shqiptare, nanoistët e gjorë, për të ju ndihëmuar në realizimin e skenarit të ndyrë antishqiptarë, për t’a bindur botën në kopallat e tyre të vjetra se ‘’shqiptarët janë popull jo shtetfrmues’’. Siç dihet serbo-grekët dhe aleatët e tyre qysh kur ia vunë flakën Shqipërisë nepërmjetë bajraktarëve të farës ruse dhe kriminelëve të kuq me të ashtuquajturin’’revolucion i vonuar demokratik’’më 1997, realizuan gjysmën e skenarit dhe e bindën një pjesë të opinionit botërorë në shpifjet e tyre se ne shqiptarët ‘’nuk dijmë të mbajmë shtet’’ , se ne shqiptarët ‘’jemi destabilizues të Ballkanit’’dhe shpifje tjera të ngjajshme. Fatmirësishtë pjesa e dytë e skenakit ju mbet e pa e realizuar, në saje të ndihmës së të Madhit Zot, që i detyrojë SHBA-të dhe aleatët e saj, për t’i bërë pluhur dhe hi skenaret antishqiptarë të serbo-ruso-grekëve dhe aleatëve të tyre, kur me forcën e tyre të përbashkët NATO-s na e çliruan Kosovën. Populli ynë me pjekurinë e tij të lartë politike dhe atdhedashurinë e flaktë e habiti botën, kur mbrenda një kohe të shkurtër u kthye në vatrat e tia të shkrumbuara dhe të plaqkitura nga kriminelët serb. Fatmirësisht serbo-ruso-grekët dështuan, por përpjekjet e tyre për realizimin e skenarit të tyre të pa kryer i shumfishuan, duke i vu në veprim bishtat e tyre që i kishin lënë të pa prekur në subjektet shqiptare, politiko-ushtarake. Veçmas u treguan të suksesshëm dhe të fuqishëm, siç ishin edhe gjatë luftës, bishtat e tyre që i kishin futur në strukturat udhëheqëse të UÇK-së. Mënyra, vendi, dhe koha e formimit të Qeverisë së Thaçit dhe veprimtarija e saj në Kosovën e çliruar, ua hapi rrugën bishtave serb në Kosovë të punojnë pa pengesë në realizimin e skenarit serb për ta bindur botën se ‘’shqiptarët nuk janë të aftë as të bëjnë dhe as të mbajnë shtet’’. Uzurpimet, kërrcnimet dhe vrasjet që i bënë dhe po i bëjnë pehlivanat e Nanosit dhe argatët e tyre në Kosovën e çliruar, është ndihma dhe përkrahja më e fortë që po i bëhet Beogradit, Moskves dhe Athinës, nga bajraktarët e farës ruse shqipfolës, që u ëshë bërë ndonjëherë më parë. Pra, ndihma e pehlivanave të Nanosit dhe argatëve të tyre është shumfishë më e madhe se ndihëma dhe përkrahja që u është bërë këtyre qendrave antishqiptare nga vetë ‘’babai’’i farës ruse Enver Hoxha dhe kukullat serbe që qenë vënu në Kosovë nga Beogradi gjatë sundimit të tyre.

Tentimi i fundit i pehlivanave të Nanaosit për t’i sjellur Kosovës njërën ndër tragjeditë më të rënda pas luftës, që kishin për qëllim vrasjen e kolonel Tahir Zemës, njërit ndër komandantin më të suksesshëm të UÇK-së, tregon se bajraktarët e farës ruse dhe shërbëtorët e tyre, që po luajnë rolin e ushëheqësëve të subjekteve politike dhe shtetrore të Kosovës, janë në fazën e fundit të çmendurisë, sepse e kanë të qartë se krimet e tyre që i bënë para lufte, gjatë luftës dhe pas luftës janë të zbuluara, dhe se nuk do të shkojë shumë largë kur policia do të jetë e detyruar t’i arrestojë për të dhënë llogari për krimet e bëra. Dihet se kriminelët janë pa shpirtë dhe pa zemër, por kriminelët e kuq shqiptarë po tregojnë edhe një veti të veçanë. Me siguri kjo veti e veçantë e tyre është krijuar nga përdorimi i gjatë i egjrës komuniste, prandaj mënyra se si po i bëjnë krimet po tregohën se janë shumë të ligjë dhe të marrë. Mjafton të përmendet rasti i fundit, kur planifikuan t’i vrasin me dhjetra njerëz, gra, fëmijë, qytetarë të pafajshëm, vetëm për të realizuar një vrasje, që bajraktarët e farës ruse dhe shërbëtorët e tyre do t’i gëzonin, që në atë krimë kundër njerëzimit do të gjente vdekjen Tahir Zemaj, një burrë i fortë i shqiptarisë, që i pari ua dha hakun e merituar hordhive serbe në Logjë e gjetiu.

Kryekriminelët po mendojnë se pasuria e fituar me anë të krimeve politike dhe krimeve ekonomike do t’i bëjë të fuqishëm dhe të paprekshëm, por siç po shifet kanë gabuar rënd. Ishin llumperproletarë dhe ashtu do të mbesin. Pasurinë e vjedhur dhe të uzurpuar do t’ua marrim(nacionalizojmë). Do të mbesin edhe pa pozita udhëheqëse, ashtu siç mbeti ’’babai i farës ruse’’ Qosja. Këtë radhë qytetarët e Republikës së Kosovës në zgjedhjet lokale nuk do të kanë mëshirë ndaj nanoistëve dhe neostalinistëve, që po mundohën për ta destabilizuar Kosovën, që po punojnë për interesa të huaje dhe për interesa personale e klanore, duke i shkelur interesat madhore kombëtare. Por këto mbeturina të shoqërisë shqiptare, prap se prap, kanë fat se ne nacional-demokratët kemi mëshirë. Do t’u sigurojmë mbrojtje sociale. Mos t’i frigohën pleqërisë, nuk do t’i lëmë të lypin rrugëve . Do t’i vejmë në shtëpia të pleqëve, se jemi të sigurtë se as fëmijët dhe as farefisi nuk do të kujdesën për ta kur t’u dalin në shesh të gjitha të ligat që ia bënë Kosovës, kur të dalin në shesh të gjitha krimet dhe të zezat që ua bënë shqiptarëve.

Këshilla e fundit për kriminelët : Ju kriminel të vegjël, ju doras të mjerë, ju qytetarë anonim me emra shqiptarë, që ua ka pi sorra mendët dhe asgjë nuk po kuptoni se në dorë të kujë keni rënë. Mos u bëni të marrë, se vrasja dhe krimi në as një mënyrë nuk mund të quhën ‘’vepër patriotike’’. Vrasja është krim. Ai që vran njerzë pa hak, ai që vranë njerëz pas shpine, ai që vret njerëz me pare, nuk është njeri, ai është më i keq se bisha e egër, ai është kriminel ! Mos harroni se populli na mëson nga përvoja e tij se ‘’gjaku nuk humbet’’. Pra një ditë heret a vonë do të zbulohën të gjitha vrasjet, do të zbulohen të gjitha krimet ! Populli ynë është human dhe zemërgjërë ! Ai për hirë të Zotit i fali më tepër se 1000 gjaqe, kur ishte koha t’i bashkojmë forcat, kur erdhi momenti për t’i bashkuar radhët, se donim t’i këpusim prangat e robërisë ! Kosova sot është çliruar në saje të mundit të madhë të shumë gjeneratave . Por Kosova sot, e ka edhe një betejë shumë të rëndësishme. Ka mbetur beteja përfundimtare për të realizuar pavarësinë e Kosovës. Dhe pastaj me zgjuarësi dhe me punë të mbarë do t’i realizojmë edhe shumë synime tjera madhore. Ju kriminel të vegjël, ju doras të mjerë, pendohuni sa më parë për krimet që i bëtë ! Juve ju mashtruan kriminelët e mëdhenj, që luajtën rolin e ‘’udhëheqësit ushtarak’’ apo të ‘’ushëheqësit partiak’’. Pranimi i fajit para organeve gjyqësore merren për rrethanë lehtësuese, kur ju shqiptohën denimet, por pranimi i fajit edhe me ligjet e Kanunit do të merret si rrethanë lehtësuese. Prandaj sa më parë të paraqiteni në organet e policisë për t’i treguar krimet që i bëtë ju apo të afërmit e juaj. Merrne shembull Daut Hajradinajn i cili vullnetarisht u paraqitë në organet e hetusisë për të treguar se si erdhi deri te vrasja e katër ushtarëve të UÇK-së, dhe kush i vrau ata. Po qe se ia doni të mirën Kosovës, po qe se ia doni të mirën fëmijëve tuaj dhe të dashurëve tuaj, lajmëronu sa më parë në organet hetimore, apo në organet e policisë për ta paraqitur krimin që e bëtë ju, apo shokët tuaj. Popully ynë ka zemër të madhe, ai do t’ua fal fajin, se e din se ‘’shtisi ëshë më fajtor së bërsi’’se e din se juve kriminelët e mdhenjë ju kanë mashtruar, përndryshe, po qe se nuk lajmëroheni vet, por hetimet e policisë do të zbulojnë krimin e juaj, juve nuk do t’u falet kurrën e kurrës faji i krimit. Edhe kur ta kryeni dënimin kanuni i Lekë Dukagjinit do të ju dënojë edhe njëherë. Juve dhe familjet e juaja do tu leqitim. Edhe kur të vdisni nuk do t’u lëm në varreza të qytetarëve. Varri i juaj do të jetë i mallkuar dikund nepër prrpcka dhe moqale.

Po ju kriminel të mdhenj, çka po pritni. Vrane vehten më së miri ju bjen. Për ju nuk ka falje ! Ju nuk do të meritoni mëshirë. Juve ju pretë mallkimi i Zotit dhe i popullit ! Ju jeni farë e djallit të mallkuar ! Ju jeni zog shkau !Ju jeni tharmi i të gjitha të ligave që e gjetën popullin tonë ! Ju njofim shumë mirë se kush jeni ! Me emra dhe mbiemra të plotë ju njohim ! Koha e juaj po i afrohet perëndimit ! Ju jeni të mbaruar ! Ju jeni coftina ! Kumroni erë coftine edhe pse vesheni me rrobe të reja, edhe pse veni krovata kuq e zi, edhe pse folni për patriotizëm ,edhe pse me plot gojën folni për pavarësinë e Kosaovës, edhe pse folni për dëshmorët e kombit, edhe pse folni për familjet e të masakruarëve dhe invalidët e luftës, ju jeni kryekriminelë ! Ju jeni ata që e keni krijuar Qendren e Krimit në Kosovë, ju jeni ata që e keni krijuar mafinë politike dhe ekonomike në Kosovë ! Ju jeni vazalët e Nanosit, ju jeni së bashku me Nanosin shërbëtorët e Athinës, Beogradit dhe Moskvës ! Ju jeni ‘’njerëz’’ të vdekur për së gjalli !

Botuar : ”Bota sot”, më 9 gusht 2002

 491 total views