Libri "Pse jemi kështu siç jemi?" i autorit Shefqet Jashari Strofci

  Shefqet Jashari Strofci, Pse jemi kështu siç jemi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kliko këtu për të lexuar librin me polemika, analiza dhe dëshmi "Pse jemi kështu siç jemi?"

 

Redaktor
Arbër Ahmetaj

Recensente
Avdyl Gërvalla
Gani Geci

Lektor
Fatmire Ahmetaj

Kopërtina
Fahredin Spahija

Botues
"Mërgimi" Prishtinë 2002

Shtypshkronja
"Prograf" Prishtinë

E drejta e botimit
© Shefqet Jashari-Strofci 2002

 

Me përkushtim

Nexhmijes, kushërirës sime të parë që lindi e i rriti 12 fëmijë dhe gjithë nënave shqiptare anë e mbanë Shqipërisë etnike.

Prezentimi i botimeve të reja:

Në librin “Pse jemi kështu siç jemi?!” të autorit Shefqet Jashari- Strofci, që doli këto ditë nga shtypi mund të lexoni polemika, analiza dhe dëshmi të dhjetëvjetëshit të fundit, e që autori me anën e këtyre shkrimeve e theu mitin që kishin krijuar argatët dhe shërbëtorët e Nanosit në Kosovë, se nuk guxon njeri t’i qes në shesh tradhtitë e tyre, dhe një herit, shumë “patriotëve” iu çjerri maskat një herë e për gjithëmonë.

Për të interesuarit po prezentojmë disa nga titujt e këtij libri:

Hallet ’’Akademike’’ të Rexhep Qosjes. Rexhep Qosja - Ideologu i rrebelëve shqiptarë. Qosja, ky «engjëll rojtar i Revolucionit të vonuar demokratik». Qosja ia ka hallin edhe Milloshoviqit. A e mbrojti Qosja të vërtetën? Skenarët antishqiptare. Qosja, avokat i politikës antikombëtare të Qeverisë së Nanos. Qosja merr në mbrojtje spiunët greko-serb dhe kriminelët shqiptarë. Cila është «politika e vërtetë kombëtare» e Tiranës zyrtare? Pse nxitet përçarja?

Krrokamat e LPK-së. Ta ndihmojmë UÇK-në. Kur sorra vesh pendlat e zogut. Në vend të përkujtimit të Ahmet Krasniqit. Pse dhe kush e vrau Ahmet Krasniqin? Letër e hapur mësuesëve të gjuhës shqipe në Zvicër.

Fallsifikada e historisë. Të mos manipulohet me familjet e dëshmorëve. Pse po falsifokohet Beteja e Kosharës? Për hesap të kujtë dezinformon Naim Maloku. Rrustem Berisha falsifikon shumë të vërteta përkitazi me Betejen e Kosharës.

Pse jemi kështu siç jemi? Sa të kërset pushka midis nesh, kurr i huaji prej qafe s’ka me na u hjekë.

Cila ishte marrëveshtja mes PS-së Shqipërisë dhe LPK-së në Diasporë? Fillesat e organizimit të rezistencës së armatosur në Kosovë lidhen me emrat e Adem Jasharit, Salih Çekut dhe Zahir Pajazitit, e kurrsesi me atë të Xhavit Halitit. Pararoja staliniste i shkatrroi themelet e LRSHJ-së. Xhavit Haliti dhe LPK-ja falsifikojnë gjithshka për të përvehtësuar njësitë guerile të Republikës së Kosovës. Pse komunikata e parë për opinion e UÇK-së mbante numrin 7 e jo 1. Si u përvehtësuan nga LPK-ja njësitë guerile të Llapit? Pengesa të pafund për njësitë guerile që drejtonte Adem Jashari. Dalja në skenë e UÇK-së pa dijeninë e Ademit dhe Hamzës qe si një grusht shtet kundër komandant Adem Jasharit. Pse UÇK-ja nuk u bë ushtria më e fortë e Ballkanit? Qeveria e Kosovës nuk i kreu detyrat e veta.. Si u formua Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës? Përpjekjet e Ahmet Krasniqit për bashkimin e faktorit politik dhe ushtarak të Kosovës. Me marrëveshtjen e Osllos, bëhej bashkimi i UÇK-së dhe Ministrisë së Mbrojtjes në një forcë të vetme të thirrur FARK. Si u arrijt deri tek formimi i FARK-ut?

Bisedë pa dorëza me bajraktarët e farës ruse. Ju nuk e deshët bashkimin, ju e luftuat atë! Qentë le të lehin, karavani të ecë përpara. Bisedë pa dorëza me ’’trojkën’’:’’Kabashi-Cakiqi-Gjoshi’’. Bisedë pa dorëza me Xhavit Halitin, etj.